Allergivaccination

Klinikken har stor erfaring med allergivaccination også kaldet hypo-sensibilisering.
 
Skal du i gang med allergivaccination er det vigtigt, at du forstår og accepterer visse forholdsregler. Se venligst den printervenlige patientinformation om den praktiske udførsel af allergivaccination og de forholdsregler der skal tages.
 
Allergivaccination Allergi og Lungeklnikken Helsingør
 
Ved allergivaccination gives indsprøjtninger med allergen(er). I starten øges dosis langsomt, derefter gives samme dosis med længere mellemrum igennem en årrække. Formålet er at kroppen skal udvikle hel eller delvis tolerance overfor det indsprøjtede allergen. I modsætning til anden allergimedicin, er der forsat effekt af behandlingen, efter at vaccinationen er afsluttet.
 
Man kan have glæde af allergivaccination, når man lider af høfeber og /eller allergisk astma. Hvis man har mistanke til, at bestemte allergener (pollen, dyr, husstøvmider) forårsager eller forværre høfeber eller astma, kan allergivaccination overvejes. For at allergivaccination kan virke, skal det ved priktest eller blodprøve bekræftes, at man er allergisk overfor det mistænke allergen.
 
Om behandling med allergivaccination tilbydes afhænger af en række forhold, som lægen vil diskutere og aftale med patienten.
 
Patienter der har haft en allergisk reaktion efter at være stukket af en bi eller hveps skal altid vurderes af en allergilæge. Hvis reaktionen har været af en vis sværhedsgrad og der påvises positiv priktest eller antistoffer i blodet overfor bi og/eller hveps, vil allergivaccination generelt blive anbefalet.